Απαγγελία μαθηματικών κειμένων με το σύστημα Nemeth : - Λισένκο, Ελένη (2016)
Στο πλαίσιο αυτής της πτυχιακής εργασίας η προσπάθεια μου επικεντρώθηκε στην απόδοση των μαθηματικών κανόνων του MathSpeak στα ελληνικά. Το MathSpeak είναι μια ειδική ομιλούμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Dr. Abraham Nemeth, ο οποίος δημιούργησε την κωδικοποίηση της μαθηματικής και επιστημονικής σημειογραφίας για το σύστημα Braille. Επιπλέον, το ενδιαφέρον μου στράφηκε στην εύρεση συστημάτων που αποδίδουν σε ηχητική μορφή τα μαθηματικά κείμενα. Αυτά τα συστήματα απευθύνονται κυρίως στους τυφλούς μαθητές, στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε άτομα με προβλήματα όρασης και σε κάθε ενδιαφερόμενο που αγαπά τα μαθηματικά.