Κώδικες διόρθωσης σφαλμάτων : - Μαχρέμη, Ελένη (2016)
Οι μετρικές Hamming και Lee. Βάρος και απόσταση Hamming και Lee. Γραμμικοί τμηματικοί κώδικες. Γεννήτορας πίνακας και πίνακας ελέγχου ισοτιμίας γραμμικού τμηματικού κώδικα. Δυϊκοί και ισοδύναμοι κώδικες. Γραμμοκλιμακωτή μορφή και ανηγμένη κλιμακωτή μορφή πίνακα. Διαχωρίσιμοι κώδικες, σύμβολα πληροφορίας και ψηφία ελέγχου. Γραμμικοί κώδικες δέντρα (tree codes) και γεννήτορας πίνακας γραμμικού κώδικα δέντρου. Κυκλωματική παράσταση συνελικτικού κωδικοποιητή. Κυκλωματική παράσταση συνελικτικού κωδικοποιητή. Κωδικοποίηση γραμμικού κώδικα δέντρου με διάγραμμα καταστάσεων, με διάγραμμα δένδρο και με διάγραμμα trellis. Τυπικός πίνακας, σύμπλοκα. και σύνδρομα. Descendant, immediate descendant και οι ιδιότητες τους. Τα θεωρήματα Slepian-Moore, Prange και Mac Donald. Modular representation γραμμικών τμηματικών κωδίκων. Ισοδυναμία γραμμικών τμηματικών κωδίκων. Πίνακας μετάθεσης και Α-μετάθεση. Διανομές βάρους και οι ταυτότητες MacWilliams. Διαχωρίσιμοι μέγιστης απόστασης κώδικες. Παραδείγματα στο mathematica.