Papillon - Schaffner, Franklin J.; McQueen, Steve, 1930-1980; Hoffman, Dustin, 1937- (Audio Visual Enterprises, 2003)
"Η αληθινή ιστορία του Γάλλου Ανρί Καριέρ, γνωστού ως "πεταλούδας", που οφείλει το όνομά του στο μεγάλο τατουάζ πεταλούδας που φέρει στο σώμα του, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Ο πεταλούδας, αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν. Η τιμωρία του είναι να φυλακισθεί στο νησί του διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, από όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες...". - Περίληψη από τη θήκη.