Intelligent text analysis of political social media using advance processing text analysis : - Νικολακόπουλος, Δημήτριος Ν. (2015)
Η αλματώδης εξέλιξη του διαδικτύου έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν ελεύθερα, να ανταλλάσσουν απόψεις και να συνεργάζονται μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, τα wikis κλπ. Στο χώρο της πολιτικής αυτό σημαίνει ότι τα άτομα μιας κοινωνίας μπορούν να αλληλοεπιδράσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με πολιτικά πρόσωπα και θεσμούς μέσω της χρήσης των εργαλείων αυτών. Ο όγκος των δεδομένων που δημιουργείται και δημοσιεύεται καθημερινά στο διαδίκτυο αυξάνει ολοένα και περισσότερο. Έτσι λοιπόν ένας χρήστης του διαδικτύου είναι σχεδόν αδύνατον να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και να εξάγει γνώση από αυτές. Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας διαδικτυακής υπηρεσίας ανάλυσης συναισθήματος πολιτικών εγγράφων, τα οποία προέρχονται από κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης, με τεχνικές ανίχνευσης προτύπων από τα δεδομένα.