Intrinsic plagiarism detection using clustering : - Κατάνιας, Ευάγγελος-Γεράσιμος (2015)
Ένα από προβλήματα της σημερινής εποχής, στην οποία κυριαρχεί το Internet, είναι η λογοκλοπή.Η λογοκλοπή είναι η υιοθέτηση μέρους ή ολόκληρου του έργου των ιδεών ή των αντιλήψεων άλλων δημιουργών. Το κλεμμένο υλικό μπορεί να είναι αποσπάσματα από κείμενα , εικόνα , μουσική ακόμα και πηγαίος κώδικας. Αυτή η διπλωματική προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της ανίχνευσης λογοκλοπής κειμένων στην περίπτωση που δεν υπάρχουν βοηθητικές πήγες όπως π.χ. μια εξωτερική συλλογή κειμένων ή οι πηγές που έχει χρησιμοποιήσει ο συγγραφέας του ,υπό προς έξεταση για λογοκλοπή , κειμένου. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει μια υφολογική ανάλυση του κειμένου ώστε να ποσοτικοποιηθεί το στυλ του συγγραφέα. Θεωρητικά τα εδάφια που περιέχουν λογοκλοπή θα έχουν διαφορετικό στυλ από τα αυθεντικά κομμάτια. Η παρούσα διπλωματική εργασία προτείνει έναν αλγόριθμοημι-επιβλεπόμενης συσταδόποιησης για την ανίχνευση των εδαφίων που περιέχουν λογοκλοπή.