Μια επισκόπηση εκπαιδευτικού λογισμικού για τα μαθηματικά : - Παληόλυρα, Ελένη (2010)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μια επισκόπηση των εκπαιδευτικών εφαρμογών για την μαθηματική εκπαίδευση. Επιχειρούμε την περιγραφή και κατηγοριοποίηση των σημαντικότερων λογισμικών. Η περιγραφή και η ταξινόμηση γίνεται με βάση τα τεχνικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά των λογισμικών. Σκοπός της εργασίας είναι η συγκέντρωση, αν όχι όλων, των πιο σημαντικών λογισμικών για να αναδείξουμε την χρήση τους στην διδασκαλία. Γίνεται αναφορά στα είδη εκπαιδευτικών λογισμικών και στις θεωρίες μάθησης που ακολουθεί κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έμφαση δίνουμε στα ελεύθερα λογισμικά λογισμικά ανοικτού κώδικά και στα λογισμικά τα οποία υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα.