Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης : - Τζαγκαράκη, Άννα (2015)
Μέσα από την ιστορική, πολιτική και κοινωνιολογική προσέγγιση της ορθόδοξης κοινότητας των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, γίνεται προσπάθεια κατανόησης της εθνικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής τους ταυτότητας, καθώς και προσδιορισμού των γεγονότων που οδήγησαν στην πληθυσμιακή κυρίως παρακμή αυτής της κοινότητας. Η πολυδιάστατη και πολύπλευρη ταυτότητα των Ρωμιών της Πόλης είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια την Πόλη και την ιστορία της, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, καθώς και την «πολύχρωμη» πολυπολιτισμική εικόνα της.