Συγκριτική μελέτη αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων αφεψημάτων και υδρογλυκερικών εκχυλισμάτων από δύο είδη του φαρμακευτικού φυτού Artemisia : - Καφούρου, Βασιλική (2016)
Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η Artemisia κεντρίζει το επιστημονικό ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη χρήση των αντιοξειδωτικών πολυφαινολικών συστατικών των βοτάνων (είτε στη βιομηχανία τροφίμων, είτε στη φαρμακοβιομηχανία, είτε στη βιομηχανία καλλυντικών), απαιτεί βελτίωση στον τρόπο συλλογής τους. οικονομία, μέγιστη απόδοση, συντομία και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό. Η συγκεκριμένη εργασία, διεξήχθη για τη διερεύνηση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων εκχυλισμάτων δύο ειδών Artemisia που φύονται εγχώρια και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Χρησιμοποιήθηκαν υδατικά (αφεψήματα) και υδρογλυκερινικά εκχυλίσματα, αλλά και μεθανολικά εκχυλίσματα ως δείγματα ελέγχου, ώστε να μελετηθεί ποιο από αυτά είναι περισσότερο εμπλουτισμένο σε πολυφαινολικές ουσίες.