Μηχανές αναζήτησης - προφίλ χρήστη και ιδιωτικότητα : - Χατζιαποστόλου, Ελένη (2015)
Στη συγκεκριμένη εργασία περιγράφεται ο τρόπος λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και το πώς αυτές σχετίζονται με την καταγραφή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους. Επίσης, γίνεται λόγος για τα προφίλ χρηστών, τον τρόπο δημιουργίας τους και τους λόγους για τους οποίους κατασκευάζονται. Καταγράφονται όλοι οι κίνδυνοι που μπορούν να προκληθούν από τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και ειδικότερα από την παρακαλούθηση και καταγραφή των προσωπικών δεδομένων. Σημαντικό μέρος, αποτελούν οι τρόποι προστασίας που υπάρχουν, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η παραβίαση της ιδιωτικότητας. Τέλος, αναλύεται η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, η Google, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της και τους κινδύνους που δημιουργούνται μέσα από τη χρήση των υπηρεσιών της.