Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος επιτήρησης και καταγραφής ενέργειας σε βιομηχανικό περιβάλλον : - Νουνού, Πετρούλα (2015)
Η σημερινή εποχή, η τεχνολογία έχει διεισδύσει στην βιομηχανία, με αποτέλεσμα τη χρήση καινοτόμων και πλήρως αυτοματοποιημένων λύσεων. Έτσι οι εργασίες εκτελούνται πιο εύκολα. Η παρούσα διπλωματική αναφέρεται στην ανάπτυξη μίας τέτοιας λύσης. Σκοπός της ήταν η δημιουργία ενός συστήματος επιτήρησης και καταμέτρησης ενέργειας σε βιομηχανικό περιβάλλον. Το σύστημα αυτό συλλέγει τις διάφορες μετρήσεις από πέντε αισθητήρες, τις παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο στον χρήστη και στη συνέχεια τις αποθηκεύει σε μία βάση δεδομένων. Επιπρόσθετα παρέχει και ιστορικό μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει και να επεξεργαστεί τις παλιότερες ενδείξεις.Η συλλογή των τιμών γίνεται μέσω βιομηχανικών ελεγκτών. Η παρουσίασή τους στον χρηστή πραγματοποιείται μέσω ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε σε visual basic και η αποθήκευση των τιμών με χρήση μια βάσης δεδομένων sql.