Κρύβοντας το μοτίβο πρόσβασης Path ORAM : - Ζάγκλης, Κωνσταντίνος (2015)
Περιγραφή και υλοποιήση του αλγόρυθμου Path ORAM σε γλώσσα C. Η σημερινή εποχή περιβάλλεται όλο και περισσότερο από τεχνολογικούς όρους. Ο πιο δημοφιλής σήμερα είναι το “ cloud computing ”. Το οποίο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές βασίζονται πάνω σε αυτό. Με πολύ απλά λόγια το “ cloud computing ” είναι η δυνατότητα που μας δίνεται να έχουμε πρόσβαση και να χρησιμοποιούμε διαδικτυακές εφαρμογές χωρίς να τις διαθέτουμε στον υπολογιστή μας ή σε κάποια άλλη συσκευή που είναι διασυνδεδεμένη με το διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο η υπηρεσίας ή η εφαρμογή βρίσκεται σε ένα διακομιστή και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουμε χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας. Το “ cloud computing ” προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα όμως έχει και μειονεκτήματα τα οποία μπορούμε συνοπτικά[2].