Υλοποίηση διαδικτυακού συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων σε περιβάλλον υποστήριξης πολλαπλών πλατφορμών = Development of online ERP system in cross platform environment : - Τσακυράκης, Αθανάσιος (2015)
Στην εποχή μας, οι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογίας είναι ταχύτατοι. Οι διευκολύνσεις στη ζωή και την επικοινωνία του ανθρώπου βρίσκονται στο επίκεντρο. Έτσι, τα κινητά τηλέφωνα εξελίσσονται διαρκώς και μετατρέπονται σε έξυπνες κινητές συσκευές βελτιώνοντας όλο και περισσότερο την επικοινωνία, την διασκέδαση και τις υποχρεώσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Στο πλαίσιο της παρούσας διπλωματικής εργασίας σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μία κινητή εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές με τον τίτλο “WareHouse13”, έχοντας ως στόχο την διευκόλυνση των πωλητών στον τομέα της λήψης παραγγελιών. Η εφαρμογή αξιοποιεί τεχνολογίες διαπλατφορμικών εφαρμογών (Cross Platform Applications) με σκοπό την λειτουργιά της σε όλα τα λειτουργικά συστήματα των έξυπνων κινητών συσκευών. Η εργασία ξεκινά με την παρουσίαση των έξυπνων κινητών συσκευών (smartphone, tablet, phablet, smartwatch) και συνεχίζει με τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν. Έπειτα, παρουσιάζεται ο όρος «κινητή εφαρμογή» και τα είδη που την αποτελούν, μεταξύ των οποίων δίνεται έμφαση στις υβριδικές. Στην συνέχεια, παρουσιάζονται και αναλύονται τα κυριότερα εργαλεία ανάπτυξης διαπλατφορμικών εφαρμογών. Αναφέρονται, επίσης και τα συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP- Enterprise Resource Planning), τι είναι και ποιος ο σκοπός τους, με παρουσίαση των κυριότερων στον ελληνικό χώρο, καθώς και οι κινητές εφαρμογές αυτών. Κλείνοντας, παρουσιάζεται η ανάπτυξη και η λειτουργία της εφαρμογής. Αρχικά γίνεται αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του κάθε εργαλείου για την ανάπτυξη της εφαρμογής και τέλος γίνεται παρουσίασή της και επίδειξη της λειτουργίας της.