Δικτύωση καθοριζόμενη από λογισμικό και εικονικοποίηση των δικτυακών λειτουργιών (SDN - NFV) : - Κοτλίδα, Μαρία (2015)
Η παρούσα διπλωματική παρουσιάζει τις τεχνολογίες Software-Defined Networking (SDN) και Network Functions Virtualization (NFV) και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο σχεδιασμού και ανάπτυξης ενός δικτύου και των υπηρεσιών του όταν αυτές οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται.