Profile-based phishing attack in facebook : - Δεδεδάκη, Ελένη (2015)
Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι να εκτελεστεί μια επίθεση ηλεκτρονικού "ψαρέματος" σε χρήστες του Facebook με βάση κοινά τους χαρακτηριστικά. Για να πετύχει αυτό το διαφορετικό είδος επίθεσης, συλλέχθηκαν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων χρηστών. Στη συνέχεια, ομαδοποιήθηκαν με βάση τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες τους. Το να υπάρχουν ομάδες χρηστών με κοινά ενδιαφέροντα είναι ένα ουσιώδες βήμα για την υλοποίηση επίθεσης "ψαρέματος" με βάση το προφίλ των χρηστών.Είναι σημαντικό να ελεγχθεί εάν το Facebook μπορεί να εντοπιστεί τέτοιου είδους επιθέσεις και επίσης, να καταλάβουμε πότε κάποιος επιτιθέμενος μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όταν αυτά είναι ιδιωτικά ή όχι. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προστατέψουν τα στοιχεία τους από κακόβουλους χρήστες.Μέσω αυτής της έρευνας, συνειδητοποιούμε πόσο ισχυρά είναι τα μέτρα του Facebook. Δεν είναι εύκολο να συλλεχθούν δεδομένα χρηστών αλλά δεν είναι ούτε ανέφικτο. Έχουν παρθεί ισχυρά μέτρα από το Facebook για να εμποδίσει κακόβουλους χρήστες από το να επιτεθούν στους χρήστες του. Αυτή η διπλωματική, ωστόσο, αποδεικνύει ότι η συλλογή δεδομένων στο Facebook είναι εφικτή και ότι οι χρήστες του δεν είναι τόσο προστατευμένοι όσο θα έπρεπε. Επίσης, αποδεικνύει ότι ένας επιτιθέμενος είναι σε θέση να στείλει κακόβουλα μηνύματα χωρίς να τα εντοπίσει το Facebook.