Ανάλυση TLS πιστοποιητικών στο HTTPS οικοσύστημα : - Μητρογιαννόπουλος, Σταύρος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία σχετίζεται με τη συλλογή, ανάλυση και εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων για τα πιστοποιητικά τύπου X.509 που χρησιμοποιούνται στο HTTPS οικοσύστημα. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή σε βασικές έννοιες απαραίτητες για τον αναγνώστη και προτείνονται πηγές για περαιτέρω εμβάθυνση σε αυτές. Στα πλαίσια αυτής της εργασίας πραγματοποιήθηκαν Internet-Wide σαρώσεις του IPv4 χώρου διευθύνσεων με τη χρήση του εργαλείου ZΜap και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν δύο εργαλεία για την ανάλυση και την εξαγωγή στατιστικών τα οποία περιγράφονται λεπτομερώς. Τέλος γίνεται παρουσίαση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας με τη χρήση γραφημάτων.