Ανάκτηση πηγών λογοκλοπής μέσω μηχανής αναζήτησης : - Μπέκα, Άντι (2015)
Στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας μελετάται το πρόβλημα της λογοκλοπής από πηγές (κείμενα) του Παγκόσμιου Ιστού. Αναπτύσσεται μοντέλο που χρησιμοποιεί μηχανή αναζήτησης για να βρεθούν τα κείμενα από τα οποία έχουν λογοκλαπεί εδάφια ή μέρη τους και έχουν χρησιμοποιηθεί στα υπό εξέταση ύποπτα κείμενα. Το μοντέλο αυτό αντιπροσωπεύεται από μια προσέγγιση αυτόματης ανάκτησης πηγών (πρόγραμμα), όπου στόχο έχει την ελαχιστοποίηση του πλήθους των queries προς την μηχανή αναζήτησης και την ελαχιστοποίηση του πλήθους των κειμένων που απαιτείται να γίνουν download μέχρι να βρεθούν όλες οι δυνατές πηγές. Η εργασία αυτή μελετά και αξιολογεί την απόδοση της προσέγγισης που υλοποιήθηκε συγκρίνοντάς την και με άλλες διαφορετικές προσεγγίσεις του ίδιου μοντέλου (δηλ. το μοντέλο χρησιμοποιώντας μηχανή αναζήτησης για να ανακτηθούν πηγές ύποπτων εγγράφων).