Ανάπτυξη βάσης γνώσης και ηλεκτρονικού διαμεσολαβητή για συντελεστές κλασσικής μουσικής : - Πεταυράκης, Λεωνίδας (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά την ανάπτυξη του ιστότοπου με την ονομασία AllClassical. Το AllClassical είναι μια πρωτοβουλία φοιτητών και καθηγητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο ιστότοπος αυτός στοχεύει στο να αποτελέσει ένα σημείο δημοσιότητας για συντελεστές στο χώρο της κλασσικής μουσικής πανελλαδικά. Χρήστες του διαδικτυακού τόπου μπορούν να είναι συνθέτες, διευθυντές ορχήστρας, εκτελεστές μουσικών οργάνων, φωνές, ωδεία, παραγωγοί και άλλοι συντελεστές του χώρου καθώς και απλοί χρήστες με στόχο τα στοιχεία τους να είναι διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του δικού τους προφίλ. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας δίνεται η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέλη να μπορούν να δημοσιεύουν αγγελίες ή να απαντούν σε αγγελίες άλλων ενδιαφερόμενων μελών στο χώρο της κλασσικής μουσικής με στόχο την εκτέλεση έργων, την πραγματοποίηση συναυλιών, την σύνθεση μουσικού έργου αλλά και την αγοραπωλησία μουσικών οργάνων και λοιπού εξοπλισμού. Στον ιστότοπο ακόμη δημοσιεύονται τα τελευταία νέα που αφορούν την κλασική μουσική και τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως επίσης και διάφορες εκδηλώσεις. Ακόμη υπάρχει δυνατότητα προβολής πολυμέσων όπως εικόνες και βίντεο. Στους χρήστες προσφέρεται η δυνατότητα να δημοσιεύουν δικό τους περιεχόμενο αλλά και να δημιουργούν σχόλια σε αυτό.