Στατιστικές μέθοδοι ανάλυσης βιοϊατρικών δεδομένων μετ’ εφαρμογών : - Σαββανή, Μαρία (2015)
Η πτυχιακή αυτή αποτελεί εισαγωγή στην επιδημιολογία. Οι βασικές αρχές και μέθοδοι της επιδημιολογίας παρουσιάζονται σε συνδυασμό με πλήθος εφαρμογών επιδημιολογίας. Αποτελείται από τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα επικεντρώνεται σε βασικούς ορισμούς για την επιδημιολογία και τη βιοστατιστική. Ξετυλίγεται η ιστορική αναδρομή της επιδημιολογίας και αναλύονται όλες οι κατηγορίες των ιατρικών μελετών. Ακόμα, ορίζονται τα σφάλματα μέτρησης και περιγράφονται τα είδη δεδομένων που χρησιμοποιούνται για τις ιατρικές μελέτες.Η ενότητα 2 ασχολείται με τη μελέτη των βασικών στατιστικών μέτρων που χρησιμεύουν για την ανάλυση επιδημιολογικών δεδομένων. Παρουσιάζονται σε αυτήν την ενότητα αρκετά παραδείγματα και εφαρμογές για την κατανόηση των μέτρων αυτών.Η ενότητα 3 παρουσιάζει αρκετές σημαντικές ασκήσεις που εφαρμόζουν όσα έχουν αναπτυχθεί στις παραπάνω δύο ενότητες. Χρησιμοποιούνται εκτεταμένα εικονογραφήσεις και γραφικά, προκειμένου να βοηθήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει τις εφαρμογές αυτές.