Στατιστικές τεχνικές στις ιατρικές και επιδημιολογικές μελέτες : - Ράχη, Θεοδώρα (2015)
Σε αυτή την εργασία ασχοληθήκαμε με στατιστικές τεχνικές στις επιδημιολογικές μελέτες. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναφέρονται και επεξηγούνται βασικές έννοιες όπως αυτή της επιδημιολογίας και της βιοστατιστικής. Στο δεύτερο κεφάλαιο έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών μελετών. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρθηκαν σημαντικές στατιστικές έννοιες και τεχνικές όπως η μεροληψία, η ανεξαρτησία μεταξύ δύο μεταβλητών, τα μέτρα κινδύνου. Στο τέταρτο κεφάλαιο μεγάλη έμφαση δόθηκε στη λογιστική παλινδρόμηση σκοπός της οποίας είναι να κατατάσσει τις παρατηρήσεις σε γνωστές ομάδες και στη συνέχεια να προχωρεί σε προβλέψεις. Τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο δίνεται ένα παράδειγμα με πραγματικά δεδομένα και εφαρμόζονται οι στατιστικές μέθοδοι που αναπτύχθηκαν στην εργασία κάνοντας χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS (Statistical Package for Social Sciences), το οποίο είναι ένα σύστημα ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων.