Εξισώσεις καθυστέρησης και εφαρμογές στην μαθηματική βιολογία : - Γανίτη - Ρουμελιώτου, Κατερίνα (2015)
Θα παρουσιάσουμε ποικίλες διαφορικές εξισώσεις καθυστέρησης, κυρίως από το τομέα της βιολογίας, μαζί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να μπορούμε να τις μελετήσουμε. Αυτές κυμαίνονται από μοντέλα πληθυσμών, φυσιολογίας, επιδημιολογίας, οικονομίας, ευρωνικών δικτύων, μέχρι και τον έλεγχο των μη-χανικών συστημάτων. Μερικά από αυτά θα αναλυθούν λεπτομερώς στη συνέχεια του κειμένου.