Cryptography in the cloud computing era : - Λάτσιου, Αικατερίνα (2015)
To Cloud Computing (CC) είναι η νέα τάση στην πληροφορική και τη διαχείριση των πόρων, μία αρχιτεκτονική στροφή προς τους πελάτες και τη βολική κεντρική παροχή πόρων πληροφορικής και δικτύου. Παγκόσμια τα έσοδα των υπηρεσιών cloud ανήλθαν σε 148.8 δις το 2014. Ωστόσο , ενώ το Cloud Computing αναδύεται ταχύτατα, αυτό εισάγει κινδύνους ασφάλειας που οι πελάτες του Cloud έχουν να αντιμετωπίσουν. Πολλές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετίζονται με την εξωτερική ανάθεση της αποθήκευσης και των υπολογισμών στο Cloud και αυτές αποδίδονται κυρίως στο γεγονός ότι οι πελάτες δεν έχουν άμεσο έλεγχο των συστημάτων που επεξεργάζονται τα δεδομένα τους.Στην παρούσα διατριβή , διερευνούμε τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κρυπτογραφία στην CC εποχή . Έχουμε εισαγάγει ένα πλαίσιο ασφαλείας για την ανάλυση των προκλήσεων αυτών, και περιγράφουμε μερικές κρυπτογραφικές τεχνικές που έχουν προταθεί μέχρι τώρα Τέλος, παρέχουμε μια λίστα από ανοικτά προβλήματα και προτείνουμε νέες κατευθύνσεις για περαιτέρω έρευνα.