Αξιολόγηση μεθόδων πολυκριτηριακής ανάλυσης σε περιβάλλον R : - Ψυχάρης, Παναγιώτης-Νικόλαος (2015)
χωροθέτηση εγκαταστάσεων είναι μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπισθούν προβλεπόμενοι απομονωμένοι χώροι ώστε να μην προκαλούνται οχλήσεις. Είναι απαραίτητη επομένως η διευρυμένη έρευνα η οποία θα μελετά διεξοδικά όλες τις πτυχές του προβλήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνονται υπόψη περισσότερα ποσοτικά κριτήρια σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ενσωμάτωση των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και πολυκριτηριακής ανάλυσης έχει προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες δεκαετίες δίνοντας λύσεις σε χωρικά προβλήματα λήψης αποφάσεων τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν ένα μεγάλο σύνολο πολύπλοκων και αλληλοσυγκρουόμενων κριτηρίων. Σκοπός της πτυχιακής είναι η αξιολόγηση μεθόδων πολυκριτηριακής ανάλυσης μεταξύ δεδομένων κανονικοποιημένης ψηφιδωτής μορφής (raster) και διανυσματικών (vector) με χρήση της γλώσσας προγραμματισμού R.