Παραγοντικοί σχεδιασμοί και οι ιδιότητες τους : - Ευθυμίου, Ιφιγένεια (2010)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση των σημαντικώτερων κατηγοριών παραγωντικών σχεδιασμών που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στη βιβλιογραφία και μελέτη των ιδιοτήτων τους. Θα γίνει μια σύνοψη αποτελεσμάτων που αφορούν παραγωντικούς σχεδιασμούς και θα παρουσιαστούν τα σημαντικότερα κριτήρια μελέτης και αξιολόγησής τους. Τέλος τα κριτήρια αυτά θα υλοποιηθούν σε αλγότιθμους και προγράμματα και θα εφαρμοστούν για την εύερεση παραγωντικών σχεδιασμών με επιθυμητές ιδιότητες.