Οι απόψεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ρόλο της εκπαίδευσης στη σύγχρονη πραγματικότητα : - Συκάς, Σάββας-Ραφαήλ (2015)
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης οικονομικών παραγόντων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Αν και η σχέση μεταξύ της οικονομίας ενός κράτους και του επιπέδου του εκπαιδευτικού συστήματος είναι στενή, ωστόσο η μελέτη αυτής της σχέσης είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Επιπλέον, στόχος της εργασίας είναι να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας.