Fanny och Alexander - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Allwin, Pernilla, 1971-; Guve, Bertil, 1971-; Ahlstedt, Börje, 1939- (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 1982)
Η Φάννυ και ο Αλέξανδρος είναι δύο παιδιά που μεγαλώνουν ευτυχισμένα σε μια θεατρική οικογένεια, αλλλά η ζωή τους αλλάζει δραματικά μετά τον θάνατο του αγαπημένου τους πατέρα και τον γάμο της μητέρας τους με έναν αυταρχικό ιερωμένο, με συντηρητικό τρόπο ζωής και πουριτανικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης, ο οποίος τους φέρεται τυραννικά. Εκείνα αναπολούν τις παλιές ευτυχισμένες μέρες και κάποια στιγμή αντιδρούν.