Man Friday - Gold, Jack, 1930-2015; O'Toole, Peter, 1932-2013; Roundtree, Richard, 1942-; Cellier, Peter; Cabot, Christopher ((Βρετανικός κινηματογράφος), 1975)
Αυτή εδώ είναι στην πραγματικότητα μια μεταφορά θεατρικού έργου του αριστερού σατιρικού συγγραφέα Έιντριαν Μίτσελ, βασισμένου στον «Ροβινσώνα Κρούσο», που περιλαμβάνει μια ατελείωτη σειρά συζητήσεων με πρόθεση να εισάγει το αντιρατσιστικό στοιχείο – σαν ένα μάθημα πολιτικής ορθότητας που βεβαίως έστεκε στην εποχή του, γι’ αυτό ίσως έφτασε στο διαγωνιστικό των Κανών.