Brief encounter - Lean, David, 1908-1991; Johnson, Celia, 1908-1982; Howard, Trevor, 1916-1988; Raymond, Cyril, -1973; Holloway, Stanley ((Βρετανικός κινηματογράφος), 1945)
Μια νοικοκυρά κι ένας γιατρός γνωρίζονται στο σιδηροδρομικό σταθμό και αρχίζουν να συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα. Παντρεμένοι και οι δύο, αλλά ερωτευμένοι μεταξύ τους, προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την ιδιόρρυθμη, έντονη πλατωνική σχέση τους.