Κινητές τεχνολογίες για την υποστήριξη της αξιολόγησης εννοιών πληροφορικής : - Τσακίρογλου, Γεώργιος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τη μελέτη της διαδικασίας ανάπτυξης μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής σε λειτουργικό σύστημα Android. Η χρήση της εφαρμογής αυτής θα γίνει στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.Η εργασία ξεκινάει με μία επισκόπηση παρεμφερών ερευνητικών εργασιών και κατόπιν γίνεται μια περιγραφή των παιδαγωγικών αρχών που έχουν αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Στη συνέχεια περιγράφονται αναλυτικά όλα τα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης της εφαρμογής. Η διατριβή ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση της εφαρμογής αυτής και την εξαγωγή συμπερασμάτων.