Δημιουργία ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους με χρήση motion capture και ψηφιακών τρισδιάστατων γραφικών : - Παπαγιάννης, Ανδρέας Ευθ (2015)
Στην παρούσα εργασία μελετάται η δημιουργία της ταινίας " Οι Εκλεκτοί ", μιας ταινίας μυθοπλασίας τρισδιάστατων γραφικών με την χρήση της τεχνολογίας motion capture. Αφού καθοριστεί τι είναι οι «ταινίες μυθοπλασίας» γενικά, περιγράφεται αναλυτικά πως δημιουργούνται. Μετά περιγράφεται η τεχνολογία του motion capture, η ιστορία της εξέλιξής της και οι διαφορετικές μέθοδοι που υπάρχουν. Τέλος περιγράφεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία της δικής μας ταινίας και κλείνουμε με ένα συμπέρασμα για το αν το πάντρεμα μυθοπλασίας και motion capture είναι τελικά χρήσιμο και άξιο ενασχόλησης.