Θρησκευτικότητα και κατασκευή ετεροτήτων στην ελληνική κοινωνία : - Αϊβαλικλή, Ανδρονίκη (2015)
Στη μελέτη αυτή με αφορμή το παράδειγμα του Χυτηρίου και τη συνάντηση παλαιοημερολογιτών και χρυσαυγιτών επιχειρώ μία ανάγνωση της πολιτισμικής ταυτότητας των πρώτων και την πιθανότητα ανίχνευσης στη ρητορική τους αντιλήψεων που εμφορούνται από ακροδεξιές λογικές.Η μελέτη βασίστηκε σε επιτόπια έρευνα και συμμετοχική παρατήρηση στα πλαίσια μίας μικρής κοινότητας ΓΟΧ, σε ημιδομημένες συνεντεύξεις με μέλη της, στην ανάλυση του λόγου τους, καθώς επίσης σε βιβλιογραφικές αναφορές και διαδικτυακές πηγές.