Συζυγικές και γονεϊκές σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα και στην αρχαία Ρώμη : - Μπακάλη, Ευαγγελία (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποβλέπει στη συγκριτική επισκόπηση των σχέσεων στο πλαίσιο της πυρηνικής οικογένειας του αρχαιοελληνικού και του ρωμαϊκού παραδείγματος. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στη θεσμική διάσταση της γαμήλιας σχέσης και τη συμβίωση των συζύγων και παρουσιάζονται οι σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών με έμφαση στην πατρική εξουσία.