Ηχητικές αφηγήσεις στην πόλη της Μυτιλήνης : - Γάτου, Λαμπρή-Ισμήνη (2014)
Η εργασία εστιάζει στη χρήση του ήχου και του αστικού ηχοτοπίου με σκοπό την ανάδυση του «τόπου» (place) όπως αυτός ορίζεται στη θεωρία του Heidegger και στη φαινομενολογική θεωρία γενικότερα. Παράλληλα βασίζεται στη θεωρία της ψυχογεωγραφίας όσον αφορά στην κίνηση μέσα στον χώρο, και στη θεωρία του αστικού ηχοτοπίου, όσον αφορά στο ηχητικό περιβάλλον της εφαρμογής.Το έργο «5:6 τοπο-θεσίες Μυτιλήνης» είναι ένας διαδραστικός ηχητικός χάρτης της Μυτιλήνης. Οι ιστορίες εστιάζουν στις ιδέες του Ξένου και του Tόπου (σύμφωνα με τους όρους της φαινομενολογίας). Πέντε άνθρωποι που ζουν στην Μυτιλήνη, πέντε άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικά μέρη (πόλεις ή και χώρες) μιλούν για την ζωή τους στο νησί, ενώ περπατούν στους δρόμους της πόλης. Οι ιστορίες αυτές είναι περισσότερο το αποτέλεσμα μιας ψυχογεωγραφικής προσέγγισης της πόλης με πυρήνα τον περιπλανώμενο, παρά μια διαδικασία αποτύπωσης γεγονότων. Αν και ο χάρτης είναι ηχητικός, συνοδεύεται από οπτικές πληροφορίες, όπως φωτογραφίες και animation, που αφορούν τον προσωπικό χάρτη του κάθε ατόμου. Αυτοί οι προσωπικοί χάρτες συγκροτούν και τον συνολικό χάρτη της Μυτιλήνης.Το έργο 5:6 τοπο-θεσίες Μυτιλήνης είναι ένα φαινομενολογικό παιχνίδι που βασίζεται στην ψυχογεωγραφία και τις θεωρίες σχετικά με το αστικό ηχοτοπίο.Η εργασία στο σύνολό της αποτελεί μια διερεύνηση σχετικά με το πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε ζητήματα ανάπτυξης και υλοποίησης διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών και ηχητικών χαρτών, με σκοπό μία διαφορετική αφήγηση.