L'eclisse - Antonioni, Michelangelo; Delon, Alain, 1935-; Vitti, Monica; Rabal, Francisco, 1926-2001 (Studio Canal, 1962)
Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της εραστή Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό κι έχει μια εφήμερη και χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή. Τελευταίο μέρος της τριλογίας της αποξένωσης και μια από τις πιο ώριμες ταινίες του Αντονιόνι.