El Cid - Mann, Anthony, 1906-1967; Heston, Charlton; Loren, Sophia, 1934-; Vallone, Raf (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 2004)
Τον 11ο αιώνα, ο ευγενής Ροντρίγκο Ντιάζ, ο επονομαζόμενος Ελ Σιντ, γίνεται θρύλος καθώς κατορθώνει να διώξει τους Μαυριτανούς εισβολείς από την Ισπανία. Ταυτόχρονα έχει μια παθιασμένη ερωτική σχέση με την όμορφη Χιμένα, η οποία στρέφεται εναντίον του όταν ο Ελ Σιντ γίνεται αιτία να σκοτωθεί ο πατέρας της.