Ανάπτυξη βάσης γεωγραφικών δεδομένων για τα παρκόμετρα στην πόλη της Κοζάνης : - Θεοδωρίδου, Αναστασία (2015)
Τα παρκόμετρα εφευρέθηκαν στα μέσα της τρίτης δεκαετίας του 20ου αι. για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της συνεχόμενης κατάληψης των θέσεων στα κέντρα των πόλεων.Προκειμένου να μελετηθεί η χρήση των παρκόμετρων ορίστηκε περιοχή μελέτης και σχεδιάστηκε μια βάση δεδομένων, από την οποία έγινε στη συνέχεια εξαγωγή δεδομένων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία διαγραμμάτων. Τα διαγράμματα παρουσιάζουν στοιχεία για την χρήση κάθε παρκόμετρου ανά μήνα, για τις συνολικές χρήσεις όλων των παρκόμετρων κάθε μήνα καλύπτοντας το έτος 2014, τα ποσοστά που δείχνουν το βαθμό που καλύπτει η κάθε ζώνη, αλλά και ποια δραστηριότητα εξυπηρετεί ο δρόμος πάνω στους οποίους είναι εγκατεστημένα. Η ανάλυση και μελέτη όλων των διαγραμμάτων οδηγεί στο τελικό συμπέρασμα ως προς την χρήση των παρκόμετρων.