In this world - Winterbottom, Michael; Torabi, Jamal Udin; Enayatullah; Paracha, Imran; Khan, Wakeel; Zarin, Lal (Χρυσή ταινιοθήκη, 2002)
Ο ορφανός Αφγανός Τζαμάλ και ο ξάδελφος του, Εναγιατουλάχ, που ζουν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων του Πακιστάν και προσβλέπου σε ένα καλύτερο μέλλον, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να φθάσουν οδικώς στο Λονδίνο! Ένα μακρύ ταξίδι, με χιλιάδες κινδύνους, αρχίζει από το Ιράν, την ορεινή περιοχή των Κούρδων και συνεχίζεται στα βάθη της Τουρκίας. Από την Κωνσταντινούπολη, στοιβαγμένοι μαζί με άλλους απελπισμένους πρόσφυγες σε μια νταλίκα επί 40 ώρες, φτάνουν στην Ιταλία, μετά στην κατασκήνωση μεταναστών στη Γαλλία και τελικά στον πολυπόθητο προορισμό τους την Αγγλία.