Divorzio all'italiana - Germi, Pietro, 1914-1974; Mastroianni, Marcello, 1924-1996; Rocca, Daniela; Sandrelli, Stefania; Trieste, Leopoldo, 1917-2003 (Galatea Film, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, 1961)
Ενας αριστοκράτης Σικελός καταφεύγει στο έγκλημα πάθους για να ξεφορτωθεί την άσχημη γυναίκα του και να μπορέσει να παντρευτεί την όμορφη φιλενάδα του. Καυστική σάτιρα των ξεπερασμένων θρησκευτικών κι άλλων νόμων που διέπουν το θέμα του διαζυγίου στην Ιταλία.