Farewell to arms - Borzage, Frank; Cooper, Gary, 1901-1961 (χ.ό. ], 1993)
Ο Αμερικανός Φρέντερικ Χένρι υπηρετεί εθελοντικά ως οδηγός ασθενοφόρου στις ιταλικές δυνάμεις κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα τραυματιστεί και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί θα ερωτευτεί την Βρετανίδα νοσοκόμα Κάθριν Μπάρκλεϊ. Όμως, το ζευγάρι πρέπει να αγωνιστεί για να μείνει ενωμένο.