Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με εστίαση στην αιολική ενέργεια και ποιές οι επιπτώσεις της στην ορνιθοπανίδα : - Βλαχινού, Σοφία (2015)
Στην πτυχιακή αυτή εργασία,παρουσιάζονται οι μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναλύεται περισσότερο η αιολική ενέργεια και διαπιστώνεται, κατά πόσο επηρεάζουν οι ανεμογεννήτριες/αιολικά πάρκα την ορνιθοπανίδα. Πιο συγκεκριμένα εξετάζονται οι παράγοντες και τα αίτια τραυματισμού ή θνησιμότητας των πτηνών, οι δυσκολίες πρόβλεψης θανάτων τους και οι επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας στην ορνιθοπανίδα.