Le ballon rouge - Lamorisse, Albert; Lamorisse, Pascal; Lamorisse, Sabine; Sellier, George, 1893-1988; Popov, Vladimir; Perey, Paul; Marion, René; Pezin, Michel (Films Montsouris, Audio Visual Enterprises [Εταιρεία διανομής], 1956)
Η μαγική ιστορία για τη φιλία ανάμεσα σε ένα μικρό αγόρι και ένα μπαλόνι, με φόντο το Παρίσι της δεκαετίας του 1950. Ένα αγόρι, καθώς τριγυρίζει στους δρόμους, βρίσκει ένα κόκκινο μπαλόνι δεμένο σε έναν στύλο. Από εκείνη τη στιγμή το μπαλόνι ακολουθεί το παιδί στους δρόμους του Παρισιού, προκαλώντας έκπληξη σε όλη τη γειτονιά αλλά και τη ζήλια των φίλων του.