Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με χρήση μοντέλου προσομοίωσης για τη νήσο Ζάκυνθο : - Βερροιοπούλου, Ελεωνόρα-Ευτυχία (2015)
Έγινε ανάπτυξη ενός Συστήματος Στήριξης Αποφάσεων (ΣΣΑ), μέσω λογισμικού φιλικό προς το χρήστη, που περιλαμβάνει αρχικά συγκέντρωση πληροφορίας για την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχή μελέτης, έπειτα επιλογή των κύριων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας μέσω DPSR, εν συνεχεία υπολογισμό περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών δεικτών, ανάπτυξη σεναρίων δυνητικής εξέλιξης της περιοχής ενδιαφέροντος και κατάταξη σεναρίων μέσω πολυκριτηριακής ανάλυσης ως προς το βαθμό προτίμησης. Το ΣΣΑ εφαρμόστηκε για τη νήσο Ζάκυνθο, μια περιοχή με μεγάλης οικολογικής αξίας φυσικό περιβάλλον. Για την περιοχή μελέτης αναγνωρίστηκαν οι κύριοι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμός, λατασκευές, βιομηχανία και υπηρεσίες) και μέσω μοντέλου υπολογίστηκαν οι δείκτες για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης. Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν τρία σενάρια για μια δεκαετία (τάσης, στοχευμένων πολιτικών και φιλοπεριβαλλοντικό) και έγινε κατάταξη ως προς το βαθμό προτίμισης.