Μελέτη μοτίβων τροφοδοσίας νεοσσών και των παραγόντων που επιδρούν, κατά την αναπαραγωγή του Καλόγερου (Parus major) σε δάσος Τραχείας Πεύκης : - Κουρής, Αλέξανδρος-Δημήτριος (2015)
Η παρούσα πτυχιακή ασχολείται με τη μελέτη της αναπαραγωγής του Καλόγερου (Parus major, Linneaus 1758) στο δάσος Τραχείας Πεύκης της Μικρής Λίμνης (39 o 07 Ν, 26 o 16 Ε, υψ. 210-400 μ.) στη Νήσο Λέσβο. Πιο συγκεκριμένα εντοπίσαμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την συχνότητα επισκέψεων των γονέων κατά την περίοδο μέγιστης ανάπτυξης των νεοσσών στο συγκεκριμένο ενδιαίτημα. Η αναπαραγωγή μελετήθηκε με την χρήση τεχνητών φωλιών (nestboxes), για μια αναπαραγωγική περίοδο. Ο Καλόγερος ξεκινάει την αναπαραγωγική διαδικασία από τα τέλη Μαρτίου έως την αρχή του Ιουνίου. Πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση σε οχτώ φωλιές (24 αρχεία) και έπειτα από απομαγνητοσκόπηση, καταγράφηκε ο αριθμός των επισκέψεων, κατηγοριοποιημένος ανά φωλιά και ανά χρονική ζώνη.