Η σημασία της περιβαλλοντικής πολιτικής στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σε Ελλάδα και Ε.Ε. : - Γιατσιάκης, Ιωάννης (2015)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία σκοπεύει στην προσέγγιση των επιπτώσεων της διαχείρισης του περιβάλλοντος στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η εναρμόνιση της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των υπολοίπων κρατών - μελών της ευρωπαϊκής ένωσης με τις κατευθύνσεις που προωθούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οδηγεί αυτομάτως στην προσέγγιση του θέματος τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη συνολικά.