In the name of the father - Sheridan, Jim, 1949-; Day-Lewis, Daniel; Thompson, Emma; Postlethwaite, Pete (Universal Studios, 1993)
Ένας νεαρός Ιρλανδός φεύγει για το Λονδίνο σε αναζήτηση δουλειάς. Γνωρίζεται με χίπις και ζει μαζί τους σε κοινόβιο. Τη βραδιά που κλέβει τα χρήματα μιας πόρνης, βόμβα του IRA σκορπά το θάνατο σε κάποιο κλαμπ. Από ερωτική αντιζηλία, κάποιος από το κοινόβιο τον καταδίδει ως βομβιστή. Έτσι αρχίζει μια άνευ προηγουμένου οδύσσεια του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ιδίως για τον πατέρα του.