Lektionen in Finsternis - Herzog, Werner, 1942-; Herzog, Werner, 1942- (Herzog collection, 1992)
"Στα 1992 και λίγο καιρό μετά την εκπνοή του Περσικού πολεμου, ο Χέρτσογκ μάζεψε ένα μικρό επιτελείο συνεργατών και ταξίδεψε στο Κουβέιτ προκειμένου να κινηματογραφήσει τους τεράστιους πύρινους πίδακες που προξένησαν οι φωτιές Ιρακινών στρατιωτών στις πετρελαιοπηγές. Συνοδεία έξοχων μουσικών κομματιών και επιλέγοντας να αντικαταστήσει τις λέξεις με πανίσχυρες εικόνες, ο σκηνοθέτης υπερέβη τα στενά όρια ενός απλού ντοκιμαντέρ για να οδηγηθεί σε μια ελλειπτική αντιπολεμική συμφωνία που παντρεύει τη φρίκη και την ομορφιά, την κτηνωδία και την ανθρωπιά με τον πιο ειρωνικό τρόπο". - Περίληψη από τη θήκη.