Προσομοίωση φαινομένου εισβολής σε αυτοοργανωμένη βιοκοινότητα φυτοπλαγκτού : - Χριστοδούλου, Νικόλαος (2015)
Μελετήθηκε με τη χρήση μοντέλου προσομοίωσης, φαινόμενο εισβολής, σε αυτοοργανωμένη κοινότητα φυτοπλαγκτού υπό περιορισμό δύο πόρων (θρεπτικών).Παρουσιάζονται και συζητούνται οι συνδυασμοί που οδηγούν σε επιβίωση ή έκλειψη του εισβολέα, σε διατήρηση της ποικιλότητας της κοινότητας σε επίπεδο προ της εισβολής και η εξέλιξη των διαθέσιμων συγκεντρώσεων των πόρων σε κάθε περίπτωση.