Εκτίμηση των μορφολογικών χαρακτηριστικών και της διατροφής ορισμένων ειρών Οστεϊχθύων της Νησιώπης, της Νοτιοδυτικής Λέσβου : - Μακρή, Βασιλική (2015)
Η παρούσα εργασία έγινε με σκοπό την εκτίμηση, προσέγγιση και μελέτη ορισμένων μορφολογικών χαρακτηριστικών καθώς και των στομαχικών περιεχομένων τους για τα είδη Spicara maena, Serranus scriba, Mullus surmuletus, Symphodus tinca, Chromis chromis,Scorpaena scrofa,Scorpaena porcus, Diplodus vulgaris, Diplodus annularis και Labrus merula. Για τα είδη Symphodus tinca, Chromis chromis, Diplodus vulgaris, Diplodus annularis και Labrus merula δεν πραγματοποιήθηκαν στατιστικές αναλύσεις καθώς ήταν λίγα σε αριθμό. Τα είδη αυτά προέρχονται από την θαλάσσια περιοχή του Σιγρίου το οποίο βρίσκεται Νότιο-Δυτικά της Λέσβου.