Προσδιορισμός διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με ανθρωπομετρικούς δείκτες σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών σε δημοτικά σχολεία Λήμνου (1ο και 3ο Μύρινας, Ατσικής) : - Τσίλιου, Σπυριδούλα (2015)
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας ση χώρα μας. Είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας σε μείωση του προσδόκιμου ζωής και/ ή προβλήματα υγείας. Είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε τους παράγοντες με τους οποίους συσχετίζεται, προκειμένου να οργανωθούν πολιτικές παρεμβάσεις, εφόσον απαιτούνται.