Fata morgana - Herzog, Werner, 1942-; Herzog, Werner, 1942-; Ungern-Sternberg, Wolfgang von, 1941-; Gledhill, James William; Montagnes, Eugen des (Herzog collection, 1970)
Ολοκληρωτικά παραδομένος στο παραισθησιογόνο γυμνό τοπίο της ερήμου Σαχάρα και τα παιχνίδια αποπλάνησης που παίζει με τα ανθρώπινα αισθητήρια όργανα, κινηματογραφώντας παραισθήσεις και αντικατοπτρισμούς στη μέση του πουθενά, ο Χέρτσογκ κατάφερε να υπογράψει το πιο παράδοξο, ενδεχομένως, φιλμικό ταξίδι που επιχειρήθηκε ποτέ. Συνοδεύοντας το οδοιπορικό του με τα τραγούδια και τις μουσικές του Λέοναρντ Κοέν, έπλασε ένα μυστηριώδες και γοητευτικό τριπ που μοιάζει περισσότερο με ημιτελές παζλ, την πλήρη εικόνα του οποίου αναλαμβάνει να συμπληρώσει ο κάθε θεατής χωριστά.