Χωροχρονική μεταβολή SST και Chl-a σε επιλεγμένες περιοχές του Αιγαίου Πελάγους : - Σκορδά, Ελένη-Θεοφανία (2015)
Ο στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιάσει τη χωροχρονική μεταβολή μεταξύ επιλεγμένων περιβαλλοντικών παραμέτρων για το χρονικό διάστημα 10 ετών (2000-2010) στη περιοχή του Βορειανατολικού Αιγαίου. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου χρησιμοποιήθηκαν οι γλώσσες προγραμματισμού Python και R για την επεξεργασία των δεδομένων που πάρθηκαν από την υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης θαλασσίου περιβάλλοντος Copernicus του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος - ESA. Τα δεδομένα αφορούν την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας και την συγκέντρωση χλωροφύλλης-α. Για την ευκολότερη συλλογή των δεδομένων κατασκευάστηκαν script και στη συνέχεια, τα δεδομένα υποβλήθηκαν σε πρωτογενή και δευτερογενή επεξεργασία για την παραγωγή των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα που παράχθηκαν είναι σε μορφή χαρτών και διαγραμμάτων όπου εξηγούν τις μεταβολές των μελετώμενων περιβαλλοντικών δεικτών. Η μελέτη αυτή απέδωσε συμπεράσματα, τα οποία εξηγούν σε σημαντικό βαθμό στην αλληλεπίδραση των δύο δεικτών στις περιοχές που ερευνήθηκαν.